Sport och Affärer

Senaste nytt söndag 24/9:

Senaste nytt

Witts Hits September uppe nu!     •     WITTS HITS AUGUSTI UPPE NU!     •     Witts Hits Juli Uppe Nu!!     •    

Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i klubbekonomi

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Kris i Stockholmshockeyn eller?

"Tyvärr ser vi också att det finns elitföreningar ute i landet som lockar till sig våra spelare även innan gymnasieåldern vilket innebär att vi har ungdomar som flyttar så långt som 50 mil hemifrån, med allt vad det innebär, innan de ens avslutat grundskolan." Det säger Mathias Tegnér(bilden) och Carina Oddsberg i maj månads debattinlägg. Mathias är ordförande och Carina kanslichef för Stockholms Ishockeyförbund.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG
 • Speedway GP
  Motor
  Flera länder/orter, 29/4 - 30/9
 • Handbollsligan 23/24
  Handboll
  Klicka på Handbollsligan för länk till spelschema, 8/9 - 21/3
 • VM i brottning
  Brottning
  Belgrad, 16-24/9
 • SHL 23/24
  Ishockey - visas på C More Hockey
  Klicka på SHL för länk till spelschema, 18/9 - 10/3
 • Basketligan Herr 23/24
  Basket
  Klicka på Basketligan Herr för länk till spelschema, 22/9 - 16/3

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

•     Speakers corner     •     Speakers corner     •

Sponsring & Etik

Läste i Aftonbladet att Lasse Anrell ifrågasätter att Volvo sponsar seglingstävlingen Volvo around the world race samtidigt som bolaget säger upp 1000tals arbetare. Ifrågasätta ska en journalist göra. Det är bra.


När Volvo gick in som sponsor var det inte lågkonjunktur utan det rådde en försiktig framtidstro. Det var hyfsat med vind i seglen. Att sponsra segling är nog inget märkvärdigt i sig då Volvo har sina kunder bland seglare.


Dvs människor med pengar, direktörer etc. Det är dessa som har råd att köpa en Volvo idag. Märkligare blir det dock att denna perifera tillställning täcks av TV 4:s nyhetsbevakare på bästa sändningstid. De är sk mediapartners till evenemanget. Ett lyxevent speglas i TV för en jättepublik vars merpart inte har råd att köpa en Volvo. Ej heller bryr de sig om segling.

Man kan förstå Anrells kritik som även får chansen att profilera sig som seriös journalist och inte enbart som sportkommentator.

Anrells artikel i Aftonbaldet bygger på etik. Han ifrågasätter det etiska med lyxsponsring i samma stund som folk i samma bolag måste lämna sina jobb. Han ifrågasätter hur en nyhetsförmedlare låter sig köpas för pengar istället för att ägna sig åt seriös journalistik. Det är bra.


Men hur etiskt är det då att den tidning som Anrell representerar dagligen bryter mot annonseringsreglerna och tar in helsidor från privata spelbolag. Tidningen handlar olagligt för att böterna är löjligt låga i relation till vad ett utländskt spelbolag, nätpoker- bolag etc får betala för en helsida i Aftonbladet. Det riktigt sjuka är att målgruppen för de här sajterna och bolagen ofta finns bland folk som har dåligt med pengar. Det kan mycket väl vara så att en stor del av dem finns bland de uppsagda på Volvo.Lars Nilsson , Mölndal. Arbetslös.

 

SM-Final Bandy

Hej,
Jag ville bara kommentera planerna på att lägga SM-finalen i bandy till den planerade nationalarenen i Solna.


Jag har inte missat en bandyfinal de senaste 20 åren. Jag har sett finalen på plats och upplevt fest och njutning. Däremot försämras min syn för varje år som går. Jag har spelat bandy själv i ungdomen och kan därför lätt sätta mig in i spelet. Redan nu har publiken med genomsnittligt bra syn svårt att se bandybollen.


Min enkla fråga var mest :
- Hur lättare blir det att se bandybollen i en jättearena som Swedbank Arena Solna?
Kommer publiken istället hänvisas till storbildsskärmar för att uppfatta närspelet ?
Ja då kan man ju lika bra stanna hemma vid storbilds TV:n. Jag vill ha närhetskänsla - inte distans !


Bandy Berra
Ljusdal

Djurgårdens arenafråga - hela stadens angelägenhet

Varför ser Stockholms Stad Djurgårdens arenafråga som ett enskilt problem och inte som en gigantisk möjlighet att bygga sitt varumärke?

 

Hela staden skulle ha nytta av en idrottspark i det område där Djurgården vill spela och verka.För att möta framtidens krav för en av Sveriges mest folkkära klubbar och samtidigt gynna hela Stockholms varumärke krävs nytänk. Ett nytänk som drar nytta av området kring Stockholms stadion till max och som på ett värdefullt sätt förenar en elitklubbs visioner med en internationell stad i förvandling.

 

Mitt förslag är att Stockholms Stadion fortsätter att vara friidrottens traditionella hjärta med DN galan , Finnkampen , SM etc samtidigt som där spelas fotboll i lägre divisioner.Samtidigt som Stockholms Stadion rustas inför 100 årsjubileét av sommar OS 1912 anläggs konstfrusen is för allmänheten , breddidrotten och Stockholmsbandyns utveckling. Vilka bandyderbyn vi kan komma att bjudas på!

 

På Östermalms IP uppförs enligt tidigare och nu återigen aktuellt förslag, en modern arena för att Djurgården ska lyckas med visionen att bli en internationell storklubb.(vilket självklart gynnar staden).

 

Samtidigt som detta sker grunnar stadarkitekterna på hur man ska kunna lyfta hela detta område till en Idrottspark (10 minuters gångväg från Stureplan) som blir en symbol för stadens friskvårds och hälsoprofil. Här finns gamla kära Tennisstadion, här finns Idrottshögskolan och RF:s gamla lokaler , här ligger SOK:s kansli och en hästsportsanläggning. Rusta upp hela området och dess anläggnigar.Anlägg grönytor/strövområden. Skapa naturliga länkar till Fiskartorpet och dess gamla hoppbacke.Skapa länkar till militären i närområdet som har en stark idrottslig förankring. Ifrågasätt Storängsbottens marknadsplats för diverse storköp. Väg in värdet av en Idrottspark i Nationalstadsparken där den stressade nutidsmänniskan kan ströva fritt , få inspiration och nya krafter 10 minuter från Stockholms Times Square. . Och återigen : -Se inte Djurgårdens befogade längtan efter en professionell arena som ett separat problem. SE MÖJLIGHETERNA OCH : -STÄRK STADEN!

 

Av : Visionär i verkligheten


PS.För de som kommer att sakna skridskoisen på Östermalms IP om Djurgårdens nya fotbollsarena blir av så anlägg en större skridskobana än den som finns  idag i Kungsträdgården , liknande den som uppförts på Heden i Göteborg. Erbjud i anlutning till isen marknadsstånd med god mat etc kvällstid och på helger från Sverifes alla hörn.Och låt som sagt även Stockholms Stadion få skridsko/bandyis.

 

Rand

Sport & Affärer tar inte ansvar för de åsikter som yttras under Speakers Corner.Vi tillåter inga rasistiska , sexistiska eller liknande utspel.

Annons

Ads

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå