Sport och Affärer

Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i klubbekonomi

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Låt gulddrömmar leva i hela landet

"Idrott bidrar inte enbart till förbättrad folkhälsa och ökad gemenskap, utan för oss i Mora kommun, även till ökad inflyttning." Det säger Anna Hed i februari månads debattinlägg. Anna är kommunstyrelsens ordförande i Mora och ordförande i SKR:s beredning "Tillväxt och regional utveckling."

 

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia

Sveriges Radio, P1
- Livsnödvändig. Skulle P1 försvinna så lämnar vi riket

Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

•     Podcast     •     Podcast     •     Podcast     •     Podcast     •

Podcasts

| Senaste | Arkiv alla podcasts | Arkiv video | Arkiv ljud |Hon brinner för idrott och mångfald


 Sport & Affärer har träffat Sofia B Karlsson, utbildningsansvarig för inkludering på RF och SISU Idrottsutbildarna. Hon är en av de mest tongivande personerna inom den svenska idrottsrörelsen när det handlar om frågor kring mångfald, inkludering och rättvisefrågor. Häng med i ett spännande samtal där Sofia berättar om vad som får henne att brinna för just dessa frågor. 

 

 

Intervjuare: Collins Luther ZolaRand


Dennis Leal från amerikansk fotboll till friidrottsstjärna


 Vi inleder vårt senaste podavsnitt med en spännande intervju med Dennis Leal, Sveriges tredje snabbaste man på 100 meter. Men det är inte vilken resa som helst denna mannen har gjort. Han spelade ursprungligen amerikansk fotboll i Södertälje. Nu är han en blivande stjärna inom svensk friidrott.

 

Intervju av:

Collins Luther ZolaRand


Hatten av för Niklas Birgetz och sponsrings- och eventbranschen


 Lagom till Niklas Birgetz 50-årsdag kommer kanske den finaste födelsedagspresenten; fantastiska siffror från IRM((Institutet för reklam- och mediestatistik). Sport & Affärer har träffat vd:n för Sponsrings & Eventföreningen. 
 Sponsringens andel av reklamkakan stärks och är idag 10,1% av den totala reklamkakan. Idrottssponsringens andel av de totalt investerade 6,9 miljarderna i sponsring är överlägset störst med en andel på 71%. Under 2015 har dock social sponsring ökat kraftigt vilket troligen kan hänföras till långsiktiga trender och den aktuella flyktingsituationen.  Sponsring är idag en naturlig och integrerad del i företagens marknadsstrategier. Bara kultursponsringen står och stampar. Niklas kan även glädja sig åt att eventbranschen växer med en omsättning 2015 på totalt 6,8 miljarder. 
 Sponsring omsätter idag mer än både dagspress(7,4%) och TV-reklam(8,0%). Företagens investeringar inom sponsring och event är tillsammans större än för dagspress och TV-reklam ihopräknat.
Siffrorna för dagspress är fortsatt vikande medan digital reklam(19,0%) fortsätter att växa.
 
 Lyssna här på hur Niklas kommenterar årets siffror från IRM i vår podcastintervju.


Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån.
Rand


Almedalspodden 2015 om idrottens finansiering


 
 Fritt samtal om idrottens finansiering under Almedalsveckan. Medverkande: Love Swartz, Sörmlandsidrotten, Johan Thorén, skribent inom sponsring och evenemang, Niklas Birgetz, vd Sponsrings & Eventföreningen, Gustaf Berencreutz, Sport & Affärer samt Pontus Thorén, från reklambyrån King.Rand


Almedalspodden 2015 om idrottsevenemang


  Kollegialt samtal om idrottsevenemang under Almedalsveckan. Medverkande: Leif Johansson, Centrum för idrottsevenemang, RF, Peter Rohmée, evenemangsanalytiker, Gustaf Berencreutz, Sport & Affärer och Leif Nilsson, evenemangsinnovatör.Rand


Niklas Birgetz om årets branschsiffror från Institutet för reklam- och mediestatistik Sport & Affärer har träffat Niklas Birgetz, vd för Sponsrings & Eventföreningen för att höra hur han ser på de senaste branschsiffrorna från IRM(Institutet för reklam- och mediestatistik).  Sponsringens andel av reklamkakan växer, i synnerhet idrottssponsring och är i allt högre grad en naturlig och integrerad del i företagens marknadsstrategier. För Niklas är det även glädjande att eventmarknadsföringen växer. Detta sagt samtidigt som dagspress och TV reklam viker medan digital och mobil marknadskommunikation ökar. Hör hur Niklas kommenterar årets siffror i vår podcastintervju genom att klicka på pilikonen längst ner till vänster.  Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån.

Utdrag ur den fullständiga rapporten som släpps under tisdagen:

Hela reklamkakan 2014.
Sponsringskakan 2014.
Sponsringens utveckling 2010-2014.
Omsättning event.
Utveckling event 2010-2104.Rand


Löparboomen


 Efter en lång höst och vinter är det åter dags för en ny löparsäsong. För Stockholm Marathon Gruppen, Sveriges ledande arrangör av löpartävlingar, arbetas det året runt för att prestera arrangemang i världsklass. Höst och vinter intensifieras det administrativa arbetet på det fina kansliet i Alvik. Avtal ska ses över och  sponsormöten bokas in. Friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK arrangerade Stockholm Marathon för första gången 1979(2000 sprang.100 000 såg på). Ifjol deltog över 270 000 löpare i Marathongruppens olika lopp.  Sport & Affärer har träffat sponsringsansvarige Axel Lönnqvist(bilden) om hans känsla för den kommande säsongen och på den växande löparboomen.

Fotnot:  Det talas i intervjun om avgifter. Nödvändigt är upplåtelseavgifter för skyltar och marknadsstånd som betalas till Trafikverket. Så länge man fått polistillstånd för evenemanget tillkommer inga polisnotor. Stockholm Visitors Board är en av loppets partners och ger arrangören ett "marknadsföringsbidrag" då Marathongruppen är ute i Sverige och i världen för att promota sina lopp och därmed Stockholm som destination. Enbart 2500 platser finns nu kvar att boka in till ASICS Stockholm Marathon den 30 maj(man stoppar vid 22 000 deltagare).

Klicka här för mer information om Stockholm Marathon Gruppen.

 

Foto: Björn Tilly

Klicka på pilen nedan för intervjun.Rand


Vad har han nu i kikarn?


 
 Sport & Affärer har träffat Djurgården Fotbolls sportchef Bosse Andersson lagom till seriepremiären. Här berättar han bland annat hur han ser på läget för klubben idag sportsligt och ekonomiskt. Han resonerar kring fotboll som integrationsprojekt, om 4-3-3 eller 4-4-2, om att dela Tele2 med Bajen och tyckarna som vill banta ner Allsvenskan från sexton till tolv lag.

 


Intervju: Gustaf Berencreutz
Foto: Björn Tilly

Klicka på pilen nedan för intervjun.Rand


Almedalspodden del 7: - Digitala trender


 

   Sport & Affärer slog sig ner med Hanna Kastås och Alexander Widén från den digitala kommunikationsbyrån Bazooka för att gå på djupet på temat digitala trender och vad sporten kan lära sig av Dramaten som vill sudda ut gränsen mellan den fysiska och digitala upplevelsen. Intervju: Johan Thorén. Foto: Gustaf Berencreutz.Rand


Almedalspodden del 6: - Henrik Tjärnström, vd Unibet


 

 Unibet är ett av fler spelbolag som väntar på ett besked om en omreglering av spelmarknaden. I väntan på en licens marknadsför man sig i Sverige från sitt säte på Malta. - Detta är inte förenligt med svensk lag men i linje med EU lagstiftningen. Vi kommer att få en förändring för det är marknaden som driver utvecklingen, säger Henrik Tjärnström(till höger på bilden) i en intervju för Sport & Affärer. Foto: Peter AllingAnnons

Ads

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå