Sport och Affärer

Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i klubbekonomi

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Låt gulddrömmar leva i hela landet

"Idrott bidrar inte enbart till förbättrad folkhälsa och ökad gemenskap, utan för oss i Mora kommun, även till ökad inflyttning." Det säger Anna Hed i februari månads debattinlägg. Anna är kommunstyrelsens ordförande i Mora och ordförande i SKR:s beredning "Tillväxt och regional utveckling."

 

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia

Sveriges Radio, P1
- Livsnödvändig. Skulle P1 försvinna så lämnar vi riket

Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

Kom tillbaka till jobbet med ny energi

-Träningstips av Anna Bjurman

 Sommaren – en tid med höga förväntningar som kan innebära både stress och press för många när man vill göra alla i sin omgivning nöjda. Jag tycker sommaren även bör vara en tid att prioritera sig själv - återhämtning och välmående. Träning/rörelse är ett otroligt bra sätt att må bra och jag hoppas och tror att de flesta håller med även om det finns många lata människor. Jag upplever mig själv som en bättre person med träning - mer tålamod, mer stresstålig, gladare och jag älskar också känslan att få svettas och låta kroppen jobba. Utan träning blir jag ingen rolig människa att umgås med, något jag både fått höra av andra och känner tydligt själv. Dags att hitta ditt bästa jag i sommar?

 
 Det är lätt för mig att säga att det ”bara” är att börja träna. För mig har det alltid varit en naturlig del av livet och jag ställer aldrig frågan om utan när det passar mig och min familj bäst. Lyckligtvis lever jag med en person som också tränar och vi har förståelse för och stöttar varandra.
 Sommaren är den perfekta tiden på året att komma i gång med träning. Jag vet att det är mycket som ska hinnas med men jag kan lova att tiden finns om den prioriteras. Det finns tyvärr inga genvägar och det kommer vara jobbigt i början. Den biten kan jag inte förändra men jag kan hjälpa dig med bra förutsättningar att lyckas ändå .

 

Börja lugnt

 Jag kan inte nog säga hur viktigt det är att börja lugnt! Att gå från noll till hundra funkar inte. Se sommaren som ett perfekt tillfälle till att starta upp något smart och det är även under denna period som träning/rörelse på ett mer naturligt sätt kan komma in i vardagen.

 Kan du hålla med om att börja springa 1km och långsamt öka upp är bättre än att springa 10 km där du pressar allt du har, får en tråkig upplevelse och faller tillbaka i solstolen olyckligt vetandes om hur skönt det skulle kunna vara?

 Cykla, gå promenader, springa, simma i pool eller hav, utomhuslekar mm är perfekta exempel på ”naturlig” rörelse. En aktiv sommar tillsammans med återhämtning med god mat och dryck kommer skapa bättre förutsättningar för en bra höst. Du behöver inte göra det svårt utan all rörelse är bra för kroppen och ”allt är bättre än inget”. Gör det på ett kravlöst och sunt sätt och ta hjälp av de digitala verktyg som finns för mer konkreta tips och övningar. Gör det du tycker är kul. Träning kan vara så oändligt många olika saker. Kom tillbaka till jobbet, frisk, full mer energi och en vilja och ambition att fortsätta med träningen. Skapa glädje, hitta ett varför och undvik undanflykter.

Gör det tillsammans med någon

Ett bra tips är att träna tillsammans med din partner/någon vän. Skriv upp mål och skapa olika utmaningar tillsammans och det kan vara alltifrån antal steg/vecka/dag till ett visst antal styrkeövningar, anmäla er till något lopp osv

”Transportträning”

 Ett bra tips är att faktiskt nyttja de enkla grejerna under sommaren som jag nämnde ovan. Att använda sig av transportlöpning och/eller transportcykling tycker jag är ett utmärkt sätt att få in träningen dvs. att du cyklar, går eller springer dit du ska. Är det för långt så kan du bli avsläppt en bit ifrån ”målet” för att ta dig resterande bit till fots.
 För mig har det blivit oerhört många transportlöpningar och jag anser det vara ett tidseffektivt sätt att träna på och påverkar omgivningen på minsta möjliga sätt.  Exempelvis ska du till stranden – spring dit eller bli avsläppt en bit ifrån och sen ta ett svalkande dopp när du är framme. Jag är säker på att du kommer må helt fantastiskt på stranden sen. Det har jag gjort flertalet gånger och rekommenderar verkligen det.

Upptäck nya ställen

 Det är inte alltid nödvändigt att ta bilen och framförallt inte under sommaren och det är riktigt trevligt att upptäcka nya ställen med cykel. Cykla längre sträckor och se omgivningen runtomkring dig alternativt ta tåget en bit bort och upptäck en ny stad. Med cykel finns många möjligheter.

Hitta utomhusgym

 Återigen så är sommaren ett utmärkt sätt att träna utomhus och nuförtiden finns det så många fina utomhusgym. Det är dessutom ett bra sätt att involvera hela familjen. Kör några övningar, lek med barnen och låt dem testa någon övning och kör några övningar till. Att engagera sin partner/ barn osv tycker jag gör det helt klart roligare och jag vågar nästan lova att det uppskattas av alla.

 Hoppas nu att du har orken och viljan att komma tillbaka till jobbet full av energi!Text: Anna Bjurman
Mail: anna@funtorun.nu

 

Datum: 2023-07-31

Rand

Kommentera gärna artikeln »

Rand

Annons

Ads

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå