Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Karins krönika

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Stefans krönikor

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Barn är inte buller – vi måste tänka större

"När det gäller idrotten, som så många andra gemensamma samhällsintressen, är frågan vad som blir bäst för så många som möjligt. Det går inte att förneka att föreningslivet gör en obetalbar samhällsnytta för våra barn och ungdomars hälsa och utveckling. Borde då inte idrottsplatser och möjlighet för spontanidrott och rörelse vara en självklar del i planeringen när bostadsområden planeras och byggs?" Det säger Liv Sahlberg i januari månads debattinlägg. Liv är klubbchef för Boo FF.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

| Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |

| 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 |

rand

Witt´s Hits April 2021

Witts

rand

01

Field Music - Flat White Moon

- Missade förra årets Making A New World men nu med nya plattan som är ännu bättre når de höjder som få pop-rock plattor kommer att vara i närheten av under 2021. För oinvigda är detta en blandning av Beatles, XTC, 1CC och lite Steely Dan. Detta är en musikfest man blir lycklig av.  Bolag: Memphis Industries.


rand

02

Cheap Trick - In Another World

- Ett av få band från 70-talet som fortfarande låter lika bra som under storhetstiden. Hemligheten är naturligtvis att låtmaterialet fortfarande håller hög klass och med en sångare (Robin Zander) som har en röst som låter som debuten 1977 förstår alla att det här är ett band som fortfarande menar allvar med sin powerpop rock.

Bolag: BMG Rights Management.


rand

03

Greta Van Fleet - The Battle At Garden's Gate

- Det är inte lätt att oavbrutet kallas för ett fattigmans Led Zeppelin och med en sångare som beskylls för att klona Robert Plant 24/7. Detta unga amerikanska rockband finner nu sin egen väg på platta 3 och med ett antal rocklåtar av hög klass står de nu på egna ben. OBS!! Rockballaden "Heat Above" är amerikansk radiorock när den är som bäst.  Bolag: Lava Music.


rand

04

Morgan Wade - Reckless

- Mycket lovande debut av en ny tjej i rocksvängen med ett antal melodiösa rocklåtar som håller hela vägen. Här finns influenser av Tom Petty i flera spår på plattan vilket visar på god smak och stort beröm till Sadler Vaden som producerat(Jason Isbell's Gitarrist) Det är bara att lyssna och bli mer än nyfiken på denna fina debutplatta.

Bolag: Ladylike Records.


rand

05

Dry Cleaning - New Long Leg

- Efter en uppmärksammad EP 2019 är det dags för debuten med detta engelska post-punk band som låter och bara kan komma från England. Egensinnigt med en musikalisk attityd och texter som träffar rätt. Det är så fräckt nonchalant men samtidigt välbalanserat att jag är fullkomligt besegrad. Sångerskan Florence Shaw pratar sig igenom spåren när man plötsligt hör försök till sång på titelspåret och det ärbrilliant. OBS!!! Detta är inget för kommersiella radiostationer.  Bolag: 4AD.


rand

06

Teenage Fanclub - Endless Arcade

- De är tillbaka med nya medlemmar och den soliga gitarrklingande melodiösa popen är i högsätet och detta är ett av deras bästa album någonsin. Klassiska poplåtar som ger en underbar nostalgisk känsla att man ibland tycker att det var  bättre förr. En suverän platta som andas positiv optimism trots att texterna till stor del är personliga. Missa inte denna plattan.  Bolag: Pema Records.


rand

07

Lucinda Williams - Runnin' Down A Dream: A Tribute To Tom Petty

- En härlig rock hyllning till Petty från Lucinda. Utmärkt urval från Petty's enorma låtskatt. Plattan innehåller ett antal låtar vi alla kan och Lucinda's band ger Petty's material full rättvisa. Detta är volym 1 i en serie av 6 livestreamade hyllningsplattor. I juli är Lucinda tillbaka med "From Memphis To Muscle Shoals & More". Jag längtar redan nu.  Bolag: Highway 20 Records.


rand

08

Saga Back - All Is Not Well In Heaven.

- Förmodar att detta är debuten för denna göteborgs tjej som imponerar enormt med avskalade finstämda spår som lika ofta är singer/songwriter låtar som luftig r&b pop. Här finns godsaker för alla och detta är en svensk platta ni inte får missa. Det blir spännande hur Sarah Klang kommer att kontra med sin kommande.  Bolag: Jubel.


rand

09

Eric Church - Heart

- Efter genombrottet 2006 har han varit en av den nya generationens största countrystjärnor men har utvecklats mot amerikansk heartland rock och nu är han där. En mycket bra platta med utmärkt låtmaterial rakt igenom. OBS!! Eftersom han gick på högvarv kommer det en fortsättning April 23 med plattan Soul. Det är dags för Eric Church.  Bolag: Spinefarm Records.


rand

10

John Lennon - Plastic Ono Band

MÅNADENS KLASSIKER.

- Lennon's första soloplatta 1970 i nymastrad version + singlarna Give Peace, Cold Turkey och Instant Karma. Disc 2 innehåller alternativa versioner och outtakes. Det finns även en Box med 6 cd +2 B-Ray men det är överkurs.  Bolag: Beatles Solo/Calderstone.


Klassiker

Annons

Ads

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå