Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Karins krönika

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Stefans krönikor

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Demokrati och mänskliga rättigheter ett krav för framtida sportarrangörer

-De paralympiska spelen pågår för fullt i Beijing och världens allra bästa paraidrottare är på plats för att kämpa om medaljerna. Samtidigt befinner sig världen i ett mycket osäkert läge, som vi inte varit i närheten av sedan det kalla krigets slut. Det är viktigt att komma ihåg att det som sker över världen inte är idrottarnas fel, utan auktoritära ledares. Världen måste nu bli bättre på att ställa krav på de länder som vill arrangera evenemang. Därför har jag föreslagit att kriterierna som används när stora mästerskap fördelas måste innehålla kriterier för mänskliga rättigheter och demokrati. Det säger David Lega(KD) i mars månads debattinlägg. David är Europaparlamentariker och paraplympier.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

| Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |

| 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 |

rand

Witt´s Hits Augusti 2022

Witts

rand

01

Beyonce - Renaissance

- Till stora delar en platta som andas house, disco, rap, hiphop i olika stilar och influenser. Det känns splittrat med alla olika stilar där Beyonce vill få med allt men det finns spår där man hör hennes soulkänsla och det skulle vara intressant att höra henne göra en klassisk soulplatta med levande instrument där hennes sångröst kunde ta ut svängarna för det saknas på denna plattan även om det glimtar till emellanåt och 16 spår är lite för mycket.  Bolag: Parkwood Entertainment/Columbia Records.


rand

02

Amanda Shires - Take It Like A Man

- En nära nog perfekt platta. En bra platta måste ha låtar av klass och en levande stämning som fångar lyssnaren. Här får vi allt på 37 min. Detta är en fascinerande platta som bara växer för varje lyssning och Take It Like A Man av Amanda Shires är min platta sommaren 2022.  Bolag: ATO Records.


rand

03

Cass McCombs - Heartmind

- Sedan debuten med en EP 2002 har jag föjt honom på avstånd som en bra låtskrivare men aldrig tagit tag i hans plattor men bättre sent... Nya plattan är fylld av låtar av extraordinär klass. Den alternativa scenens låtskrivare blir inte bättre än så här. Gör som jag! Kolla in hans digra katalog av underbara plattor. Vi blir alla rikligt belönade.  Bolag: Anti.


rand

04

Whiskey Myers - Tornillo

- Mycket bra rockband som för traditionen av southernrock vidare och det känns som att genren aldrig blir omodern. Massor av bra låtar och ibland får man lite Lynyrd Skynyrd känsla och då förstår alla vad vilket territorium vi hamnat i. En platta för rockfans att upptäcka.  Bolag: Wiggy Thump Records.


rand

05

Beach Bunny - Emotional Creature

- Amerikanskt indieband som på platta 2 har lämnat punkinfluenserna och levererar en av årets bästa klassika popplattor. Här finns allt när det gäller melodier som fastnar och ibland får jag lite Blondie feeling. Sedan är det befriande att höra ett amerikanskt indieband där produktionen inte låter som tv spelen från 90-talet. Det här är på allvar med glimten i ögat och sångerskan Lili Trifilio är bara!! Oh Yea!!!!

Bolag: Mom + Pop.


rand

06

Maggie Rogers - Surrender

- Efter det stora genombrottet 2019 överträffar hon sig själv med den nya skivan med massor av bra låtar inramade i en storslagen modern produktion som lyfter hennes fantastiska sångröst till nya höjder. En popplatta som håller rakt igenom och rösten. Lyssna på rösten!  Bolag: Capitol Records/Universal.


rand

07

Lee Baines III & The Glory Fires - Old-Time Folks

- Rockband från Alabama och på platta 5 har de gjort en rockplatta som utmanar Drive-By Truckers vilket betyder!! Håll i er. Rasande rock blandas med ballader och lite countryinfluenser och här har ni chansen att upptäcka ett band som under 10 år legat under radarn. Jag är mycket imponerad.  Bolag: Don Giovanni Records.


rand

08

Nicki Bluhm - Avondale Drive

- Några av er känner igen henne från The Gramblers för några år sedan men nu baserad i Nashville och på nya plattan blandas countryrock med låtar som bitvis andas det klassiska 60-talet. Till slut tvekar jag inte! Plattan innehåller inte ett dåligt spår. Missa inte.  Bolag: Compass Records.


rand

09

Katy J Pearson - Sound Of The Morning

- Spännande engelska som på plattan ger lyssnaren en riktig resa med americana blandad med folkinfluenser men det som imponerar mest är spåren som är inbäddade i ett modernt syntpop sound vilket gör plattan till mycket varierad och man har inte tråkigt en sekund. Mycket bra.  Bolag: Heavenly Recordings.


rand

10

Fantastic Cat - The Very Best Of Fantastic Cat

- Fyra låtskrivare bildar band och debutplattan fick en kaxig titel. En kul bagatell med influenser av Dylan, Tom Petty, Springsteen mfl. Det är inte nyskapande men mycket underhållande och konsten att göra låtar lyser genom hela plattan. En charmig platta rakt igenom.  Bolag: Fantastic Cat/Blue Rose Music.


Klassiker

Annons

Ads

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå