Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Karins krönika

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Stefans krönikor

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Pandemin inte över – regeringen måste ge mer stöd för att föreningarna ska klara av att fortsätta

"En uppskattning av ekonomiska konsekvenser för perioden 1 juli till och med september visar att idrottsrörelsen är i behov av stöd på 1 260 miljoner kronor. Regeringen behöver förlänga det krispaket som tar slut 30 juni så att vi kan fortsätta ta vår del i att hjälpa Sverige genom krisen. Det handlar om föreningslivets överlevnad". Det säger Björn Eriksson i juni månads debattinlägg. Björn är sedan år 2015 ordförande för Riksidrottsförbundet.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

| Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |

| 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 |

rand

Witt´s Hits Juli 2020

Witts

rand

01

Jayhawks - XOXO

- Bandet alla gillar men de stora framgångarna uteblev men har under alla år levererat plattor av högsta klass och den nya är inget undantag som är deras mest pop influerade och ibland av ett mycket känt band från Liverpool. Alla medlemmarna har bidragit med låtar till plattan och kan kännas splittrad men den vinner i längden och Jayhawks är fortfarande ett band man inte kan vara utan.  Bolag: Sham.


rand

02

Reckless Kelly - American Jackpot/ American Girls

- Bandet som är oslagbara när man blandar melodiös rock med lite countrystänk. Har följt bandet i över 20 år och är ett favoritband som aldrig gör en besviken och denna nya 2-cd som innehåller 20 spår är naturligtvis i min värld makalöst bra. Amerikansk rotrock från Austin/Texas när den är som bäst.  Bolag: No Big Deal Records.


rand

03

Fiona Apple - Fetch The Bolt Cutters

- Tredje veckan i April (2020) kom årets mest översvallande recentioner av denna plattan men problemet var årets självmål av skivbolaget för den fanns bara digitalt + streaming. Efter en lång väntan finns nu plattan fysiskt och ni har inte hört något liknande.  Detta är en egensinnig och fascinerande platta som kräver mycket av lyssnaren men är samtidigt godis för de få som följt Fiona Apples karriär sedan debuten 1995. En av årets plattor utan tvekan.  Bolag: Epic Records.


rand

04

Country Westerns - Country Westerns

- Nytt rockband med medlemmar från Weight och Silver Jews och det är full fart med hårda distade gitarrer som på vissa spår rullar fram som en ångvält. Mycket underhållande och när 6 av plattans 10 spår är under 3 min. förstår alla rockälskare att nu åker vi. Ett brett leende garanteras.  Bolag: Fat Possum Records.


rand

05

Margo Price - That's How Rumors Get Started

- Med den sensationella debutplattan 2016 blev Price den traditionella countryns stora hopp men redan på uppföljaren 2017 fanns tendenser till vidgade vyer. 2020 får vi en flygfärdig Margo Price med en kanonplatta som andas singer/songwriter rock av högsta klass. Countryälskarna är inte glada men vi andra får njuta av Margo Price i full frihet. Missa inte denna plattan för då går ni miste om en platta som inte har ett dåligt spår.  Bolag: Loma Vista.


rand

06

Chicks - Gaslighter

- När Black Lives Matters började spridas bytte Dixie Chicks namn till Chicks och första plattan på 14 år låter inte som förväntat. Detta låter mer som en modern pop platta förutom de mer avskalade spåren som höjer plattan till höjder man inte kan motstå. Brukar sällan kommentera texter men här får protestsånger och sånger om den omtalade skilsmässan som sångerskan Natalie Maines gick igenom. Till stora delar en spännande platta som jag tror kommer att växa för varje lyssning.  Bolag: Columbia Records.


rand

07

Phoebe Bridgers - Punisher

- En av de just nu mest intressanta kvinnliga artister från den amerikanska indiescenen med melodiösa låtar som till stora delar är försiktigt lågmälda och mycket vackra. Modern singer/songwriter platta som tar andan ur en.  Bolag: Dead Oceans.


rand

08

Willie Nelson - First Rose Of Spring

- Den nu 87 år gamle hjälten med en av hans bättre plattorna på 2000-talet. Förutom ett par nyskrivna spår görs fina versioner av låtar signerade Chris Stapleton, Toby Keith mfl. Men det är titelspåret som Willie gör i en helt knäckande version som sätter tonen på hela plattan.  Bolag: Sony Legacy.


rand

09

Tenille Townes - The lemonade Stand

- Efter 2 plattor hemma i Canada var det dags för det stora bolaget och flytten till Nashville. Hörde några spår för några år sedan i akustiska versioner och tänkte att flyttar hon till USA kan det bli något stort. Äntligen så kom plattan och jag blir vansinnig. Maskiner och programmerade trummor och gitarrer mixade med syntar och ett antal mycket bra låtar är till stor del förstörda av en klåfingrig producent.   Bolag: Columbia Records.


rand

10

Grateful Dead - Workingman's Dead (50th Anniversary Deluxe Edition

                   MÅNADENS KLASSIKER.

- Det diskuteras ofta om vilken grupp som var först att spela genuin amerikansk rock med country och folk influenser och många säger The Band. Ett bra val men den musikstil som nämns mest idag med levande insrument gör att man säger Grateful Dead och musikstilen går under namnet AMERICANA och deras Workingman's Dead från Juni 1970 är ett oslagbart album som 4 mån. senare utmanades av uppföljaren American Beauty. Denna 3-cd innehåller orginalplattan + en outgiven live konsert med material från både Workingman's och American Beauty. Americana innan någon visste vad det var. Musik blir sällan bättre.  Bolag: Rhino Records.


Klassiker

Annons

Ads

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå