Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Karins krönika

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Stefans krönikor

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Pandemin inte över – regeringen måste ge mer stöd för att föreningarna ska klara av att fortsätta

"En uppskattning av ekonomiska konsekvenser för perioden 1 juli till och med september visar att idrottsrörelsen är i behov av stöd på 1 260 miljoner kronor. Regeringen behöver förlänga det krispaket som tar slut 30 juni så att vi kan fortsätta ta vår del i att hjälpa Sverige genom krisen. Det handlar om föreningslivets överlevnad". Det säger Björn Eriksson i juni månads debattinlägg. Björn är sedan år 2015 ordförande för Riksidrottsförbundet.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

| Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |

| 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 |

rand

Witt´s Hits Juni 2020

Witts

rand

01

Bob Dylan - Rough And Rowdy Ways

- En ny Dylan är en stor händelse och första plattan med nytt material på 8 år. I skrivande stund har jag som de flesta bara hört 3 spår som lovar mycket och ryktet går att detta är en ny klassiker som  befäster hans ställning som oöverträffad. Bolag: Columbia Records.


rand

02

Neil Young - Homegrown

- Det tog 45 år innan uppföljaren till On The Beach (1974) äntligen blev tillgänglig. Detta är plattan som har sin plats tillsammans med Goldrush, Harvest och Beach som många av oss upplever som hans mest kreativa period. Denna plattan är ett absolut måste för alla Youngfantaster.  Bolag: Warner Records.


rand

03

Rose City Band - Summerlong

- Ripley Johnson är mest känd för sina band Wooden Shjips och Moon Duo och nu är det dags för platta 2 för det nya projektet Rose City Band som ger oss en psykedelisk flower power upplevelse som ingen kommer att överträffa detta år. Det är löst och svävande vackert som ibland får en att tänka på Grateful Dead och i nästa stund Velvet Underground. Vilken upplevelse alla intresserade har framför sig.  Bolag: Thrill Jockey.


rand

04

Sarah Jarosz - World On The Ground

- En platta som har det mesta man kan begära. Alternativ folkrock med country och americanakänsla och allt ingår på dessa 10 spår som är en fröjd för örat. Jag kan inte få nog av plattan och hennes känsla som singer/songwriter är sensationellt bra.  Bolag: Rounder Records.


rand

05

Norah Jones - Pick Me Up Off The Floor

- Det är 18 år sedan Come Away With Me kom som har följts av ett antal plattor av god kvalitet men ganska förutsägbara och plötsligt smäller det till med nya plattan där vi får en provkarta av jazzpop med soul som är sensationellt bra. Kolla De-Luxe utgåvan med 2 xtra spår som avslutas med den hypnotiska Tryin' To Keep It Together. Jag är besegrad.  Bolag: Blue Note.


rand

06

Nicole Atkins - Italian Ice

- Efter ett antal bra skivor är det dags att upptäcka denna suveräna sångerska som denna gång hamnade i MuscleShoals med några av deras legendariska musiker som passar perfekt på en platta som andas soulpop med stänk av tidig 60-tals Girl Pop . Genomgående ett låtmaterial av högsta klass och ett extra + för versionen av Carole King's A Road To Nowhere. En platta som som blir bättre för varje lyssning. Nicole Atkins är kanon.  Bolag: Single Lock Records.


rand

07

Rolling Blackouts Coastal Fever - Sideways To New Italy

- Efter den fina debutplattan är det australiska bandet tillbaka med en ännu bättre. Vi får ett antal rocklåtar som håller hög klass och bandet visar att det fortfarande finns plats för pop/rockband som är spännande och visar att rockmusiken inte är död.  Bolag: Sub Pop.


rand

08

Steve Earle & The Dukes - Ghosts Of West Wirginia

- Det låter som förväntat. En skaplig platta med hyfsade låtar som känns förutsägbar -  en platta för de mest trogna. Känslan är att det saknas engagemang genom större delen av materialet och ärligt talat så är Steve Earles bästa plattor på senare år hyllningarna till Guy Clark och Townes Van Zandt.  Bolag: New West Records.


rand

09

Dion - Blues With Friends

- Det är naturligtvis legendstatus på en artist som fick sitt genombrott i slutet på 1950-talet och har hela tiden åtnjutit respekt för sina musikgärningar  och på denna platta samlas idel ädel adel i form av Bruce och Patti, Jeff Beck, Paul Simon, Van Morrison, Joe Bonamassa mfl. Lättlyssnad bluesrock genom hela plattan som är kul en stund men bryter naturligtvis inte någon ny mark.  Bolag: KTBA Records.


rand

10

Various Artists - Ready Or Not - Thom Bell - Philly Soul Arrangements & Productions 1965-1978

MÅNADENS KLASSIKER
- När vi nämner producenter som påverkat musiken med sitt sound nämner man oftast George Martin (Beatles) Phil Spector (Wall Of Sound) Holland-Dozier-Holland (Motown) Gamble-Huff (Philadelphia International) men de flesta missar i min värld Thom Bell med sitt egna Philly Sound som påverkade 1970-talets melodiösa  eleganta soul och här kan avnjutas med grupper och artister som Delfonics, Stylistics, Spinners, Teddy Pendergrass, O'Jays, Dionne Warwick och många fler i denna samling som bör följas av fler.  Produced Arranged & Conducted by Thom Bell. The Maestros produktioner är tidlösa. Lyssna och njut!  Bolag: ACE Records.


Klassiker

Annons

Ads

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå