Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Karins krönika

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Stefans krönikor

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Barn är inte buller – vi måste tänka större

"När det gäller idrotten, som så många andra gemensamma samhällsintressen, är frågan vad som blir bäst för så många som möjligt. Det går inte att förneka att föreningslivet gör en obetalbar samhällsnytta för våra barn och ungdomars hälsa och utveckling. Borde då inte idrottsplatser och möjlighet för spontanidrott och rörelse vara en självklar del i planeringen när bostadsområden planeras och byggs?" Det säger Liv Sahlberg i januari månads debattinlägg. Liv är klubbchef för Boo FF.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

| Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |

| 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 |

rand

Witt´s Hits Maj 2021

Witts

rand

01

Allison Russell - Outside Child

- En nära nog perfekt debutplatta  där hennes musikaliska register och musikstilar har fått fritt spelrum. Här blandas soul med pop och rock med lite folkinfluenser och lite till. Låtmaterialet håller rakt igenom och jag vågar påstå att detta är årets debutplatta hittils. Jag är fullkomligt besegrad!!  Bolag: Birds Of Chicago/Fantasy Records.


rand

02

Ryley Walker - Course In Fable

- Detta ska ni kolla upp för detta är musik för alla nördar med exklusiv smak. Ryley W. är en amerikansk gitarrist/singer/songwriter av högsta klass där musikstilar blandas med rock och prog med  smarta doser av fusionjazz. En fullkomligt fascinerande platta.  Bolag: Husky Pants Records.


rand

03

Sarah Klang - Virgo

- Suverän svensk americana pop/rock med stänk av 1980-talets kommersiella hitsjagande men den stora skillnaden på denna plattan är att här premieras kvaliteten på materialet och Sarah Klang befäster på nytt sin ställning som den mest spännande sångerskan vi har idag. Utan tvekan hennes bästa platta hittils.  Bolag: Pangur Records.


rand

04

Mick Fleetwood & Friends Celebrate The Music Of Peter Green And The Early Years Of Fleetwood Mac

- En mycket bra hyllning på 2-cd inspelad förra året där Mick F. samlat ett imponerande artister för att hylla i mitt tycke den bästa vita bluesgitarristen någonsin. Bra versioner av Green klassiker som Oh Well, Man Of The World, Black Magic Woman, Albatross, The Green Manalishi som tolkas av Steve Tyler, David Gilmour, Billy Gibbons och många fler. Allt inspelat live våren 2020 bara månader före Peter Greens bortgång.  Bolag: BMG Rights Management.


rand

05

Kacey Anderson And The Honkies - Wednesday Night,'Round Nine

- Kacey blev mycket uppmärksammad med den enorma Nowhere Nights 2010 men efter 2011 blev det tyst fram till 2019 års comeback och nu tillbaka med en liveplatta som fullkomligt brinner. Rasande rocklåtar som blandas med lugnare material där han ofta jämförs med Jason Isbell/Ryan Adams mfl. Då förstår ni att här är det på allvar och den Bo Diddley influerade rockklassikern Who Do You Love? är en fin avslutning på plattan i denna strålande comeback.  Bolag: Nervous Kid Records.


rand

06

Dumpstaphunk - Where Do We Go From Here

- Ner till New Orleans och vi bjuds på en åktur i soul och funk med stadens musik DNA inbakad med medlemmar av bandet innehållande en ny generation från den legendariska Neville familjen. Detta band låter ibland som en blandning av Neville Brothers och Meters vilket betyder att att det gungar så man blir alldeles svimfärdig. MISSA INTE!!!!  Bolag: Provogue Records.


rand

07

Squid - Bright Green Field.

- Skivdebuterande engelskt band som för årets spännande postpunk vidare med egensinniga och skruvade låtar som ger mersmak mest hela tiden. Detta är fullt i klass med band som Black Country, New Road, Dry Cleaning mfl. En mycket spännande debut.  Bolag: Warp.


rand

08

Peggy Seeger - First Farewell

- För de invidga mest känd som Pete Seegers syster som på platta 24 vid 85 års ålder har gjort en platta med folkvisor som är bedårande vacker. Bra musik bygger broar och här är det ultimata beviset att musik oavsett stil är fantastisk. Det är sällan man hör musik med den värme och atmosfär denna plattan utstrålar.  Bolag: Red Grape Records.


rand

09

Ashley Monroe - Rosegold

- Efter framgångar med Pistol Annie och ett antal bra countryplattor lämnar Ashley M. Nashville och ger sig ut ny musikmark med ett antal underbara sånger som ibland får en att tänka på Lana Del Rey. Lågmält och avskalat. En mycket bra platta.  Bolag: Mountain Sparrow.


rand

10

Crosby, Stills, Nash & Young - Deja Vu - 50th Anniversary Deluxe Edition

MÅNADENS KLASSIKER.

- 11 Mars 1970 kom denna plattan som påverkade en ny generation av grupper och artister som formade soundet och södra Kaliforniens musik under massor av år och den hörs naturligtvis än idag. Denna musikfest innehåller original plattan + 3-cd av demos, outtakes och alternativa versioner (38 spår) och naturligtvis med en nyymastrad vinyl. Retrospektivt är det outgivna materialet så bra att Deja Vu borde blivit en dubbel LP. Musiken är naturligtvis 5+ men det medföljande häftet med informationen om plattan och allt däromkring är en besvikelse men musiken! musiken! musiken!!!!  Bolag: Atlantic Records.


Klassiker

Annons

Ads

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå