Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Karins krönika

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Stefans krönikor

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Barn är inte buller – vi måste tänka större

"När det gäller idrotten, som så många andra gemensamma samhällsintressen, är frågan vad som blir bäst för så många som möjligt. Det går inte att förneka att föreningslivet gör en obetalbar samhällsnytta för våra barn och ungdomars hälsa och utveckling. Borde då inte idrottsplatser och möjlighet för spontanidrott och rörelse vara en självklar del i planeringen när bostadsområden planeras och byggs?" Det säger Liv Sahlberg i januari månads debattinlägg. Liv är klubbchef för Boo FF.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG
  • Vinter - Universiaden (student-OS)
    Alpin skidåkning, freestyle skidåkning (halfpipe, slopestyle, skicross och puckelpist), ishockey, konståkning, längdskidåkning, short track, skidskytte och snowboard
    Lucerne, Schweiz, 21-31/1

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

| Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |

| 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 |

rand

Witt´s Hits Oktober 2019

Witts

rand

01

Allison Moorer - Blood

- En av de bästa och mest spännande artisterna de senaste 20 åren som blandar alternativ country med folkrock och med en sångröst som slår det mesta. Nya plattan kom samtidigt med självbiografin Blood: A Memoir. Plattans texter går hand i hand med boken och texterna handlar om Moorer som 14 år gammal ser sin far skjuta sin fru för att sedan tar sitt eget liv. Plattan och boken är ren terapi för Moorer som i slutändan med denna platta gör ett avslut och styrkan att gå vidare. Missa inte Allison Moorer.   Bolag: Autotelic Records.


rand

02

Deportees - All Future

- 15 år efter den omtalade debuten får vi ett band som ser lite ljusare på framtiden och blandar sitt sound på plattan med rock och elektroniska influenser och det är hur bra som helst. Plattan är en triumf för Deportees och visar med eftertryck att det är kanske Sveriges bästa band.  Bolag: Sony Music.


rand

03

Neil Young vith Crazy Horse - Colorado

- Åntligen en bra platta med Neil och det behövdes de gamla Tolbot och Molina med Nils Lofgren tillbaka i legendariska Crazy Horse. Skivan når naturligtvis inte svunna tiders höjdarplattor men det är befrianda att höra taggtrådsgitarrernas mangel om än något nedtonade men för fansen är detta en ren befrielse.  Bolag: Reprise Records.


rand

04

Sarah Klang - Cramy Blue

- Med platta 2 befäster Sarah sin ställning som en av de mest intressanta sångerskorna i landet och bitvis fär vi en svensk variant av americana med ballader och popinfluenser. Allting kryddat av hennes fantastiska sångröst.

Bolag: Pangur/Bengans.


rand

05

Trigger Hippy - Full Circle & Then Some

- Ett mycket bra rockband som blandar det mesta och bästa av amerikansk musik och får det att fungera mycket bra. Hur många plattor lyckas kombinera blues, country, soul ,funk och rock ? Trigger Hippy lyckas och det här är ett spännande band som nyligen fick en nytändning med nya medlemmar.  Bolag: Turkey Grass Records.


rand

06

Jeff Lynne's E L O - From Out Of Nowhere

- Klassiska pop- och rock låtar som är till för att underhålla men samtidigt infinner sig en viss nostalgisk känsla som är svår att bortse ifrån. Man glömmer emellertid det mesta när 3:15 av titelspåret spelas. Låten är så bra att personligen upplever jag Jeff Lynne's storhet som låtskrivare på nytt och med denna nya bör han få sin rättmätiga upprättelse som en av de största de senaste 40 åren.  Bolag: RCA Records.


rand

07

Miranda Lambert - Wildcard

- Vi glömmmer den s.k. nya countryn som har mer gemensamt med många av 80 talets hårrockband. Miranda Lambert är The Right Stuff!!  Beviset finner vi på nya med 14 spår som visar det bästa av klassisk country men som samtidigt visar en Texas känsla med glimten i ögat som ligger bortom Nashville's mainstream country.  Bolag: RCA Records.


rand

08

Magpie Salute - Highwater ll

- Med platta 3 befäster bandet sin ställning som ett av den amerikanska söderns bästa rockband. Den nya är betydligt mer musikaliskt varierad med finstämda ballader kryddad med bluesinfluenser och det förväntade gitarrtrycket är välbalanserat men samtidigt finstämt. En rockplatta som har det mesta.

Bolag: Provogue Records.


rand

09

Chris Knight - Almost Daylight

- En av mina personliga favoriter som 1998 debuterade med en nära nog perfekt platta som de flesta missade. Efter ett antal bra plattor och ett 7 år långt uppehåll kommer han nu med en hårt ruffigt och skitig singer/songwriter platta som bitvis är makalöst bra. Lyssna och bli överkörd. Chris Knight är tillbaka.  Bolag: Drifters Church Productions.


rand

10

Zervas & Pepper - Endless Road Restless Nomad.

- Tänk er Laurel Canyon circa 1970 och dess musik och 50 år senare fast med en engelsk duo som på platta 4 för traditionen vidare med harmonier/melodiösa låtar av hög klass och plötsligt är man förflyttad till sin ungdom. Mycket bra.  Bolag: Zerodeo Records.


Klassiker

Annons

Ads

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå