Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Karins krönika

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Stefans krönikor

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Demokrati och mänskliga rättigheter ett krav för framtida sportarrangörer

-De paralympiska spelen pågår för fullt i Beijing och världens allra bästa paraidrottare är på plats för att kämpa om medaljerna. Samtidigt befinner sig världen i ett mycket osäkert läge, som vi inte varit i närheten av sedan det kalla krigets slut. Det är viktigt att komma ihåg att det som sker över världen inte är idrottarnas fel, utan auktoritära ledares. Världen måste nu bli bättre på att ställa krav på de länder som vill arrangera evenemang. Därför har jag föreslagit att kriterierna som används när stora mästerskap fördelas måste innehålla kriterier för mänskliga rättigheter och demokrati. Det säger David Lega(KD) i mars månads debattinlägg. David är Europaparlamentariker och paraplympier.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

| Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |

| 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 |

rand

Witt´s Hits Augusti 2016

Witts

rand

01

Cadillac Three - Bury Me In My Boots

- Efterlängtad uppföljare till den utmärkta debuten 2014 av detta spännande band från Nashville som för sydstatsrocken vidare med stänk av skitig country som fungerar alldeles utmärkt och alla som rynkar på näsan när de ser ordet country kan jag bara säga. Lyssna på detta för ni har ingen aning om vad modern musik från den amerikanska södern handlar om. Nu har ni chansen att förkovra er. Bolag: Big Machine.


rand

02

Blues Pills - Lady In Gold

- Platta 2 med medlemmar från USA , Frankrike och frontas av svenska sångerskan Elin Larsson som spelar en  bluesinfluerad psykrock som har gett bandet stor uppmärksamhet i Europa och är väl värda att kolla upp. Bolag: Nuclear Blast.


rand

03

Tyla Gang - Pool Hall Punks Complete Recordings 1976-1978

- Efter att Ducks Deluxe la ner efter 2 bra plattor 1975 bildas Tyla Gang och här får vi 62 spår på 3 cd. Yachtless och Moonproof ingår naturligtvis tillsammans med obskyra singlar. livespår och även låtar från den legendomsusade Hope & Anchor Front Row Festival. För oss som hade klippkort till London på den tiden är detta ett måste.

Bolag: Cherry Red Records.


rand

04

Spencer Davis Group - Taking Out Time Complete Recordings 1967-1969

- När Stevie Winwood lämnade gruppen för att bilda Traffic och storebror Muff började på skivbolag, trodde alla att nu är det kört trots nya medlemmar. 68 spår på 3 cd visar dock att det fanns liv och kreativitet i den nya konstellationen. Går naturligtvis inte att jämföra med Winwood eran men här finns ett antal singlar som höll mycket hög klass och deras bidrag till till filmen Here We Go Round The Mulberry Bush, BBC inspelningar och kompletta albums. Godis för alla skivsamlare.

Bolag: Rpm.


rand

05

Chris Robinson Brotherhood - Anyway You Love, We Know How You Feel

- Black Crowes sångaren flummar vidare med sitt eminenta band och fortsätter på den inslagna psykedeliska vägen där det nya materialet andas det gyllene 70-talet där det många gånger var viktigare med en bra platta än att jaga en hitsingle. Med denna platta 4 befäster de sin ställning som ett av de bästa rockbanden just nu.

Bolag: Megaforce.


rand

06

Bob Lind - Magellan Was Wrong

- Några kommer kanske ihåg Elusive Butterfly från 1966. Bob Lind fick en jättehit men försvann ganska snabbt från topplistor och uppmärksamhet men gjorde comeback i det tysta för några år sedan som lovade gott och nu tillbaka med en liten pärla i singer/songwriter traditionen man inte ska missa. Stor hejaklacksledare för denna bortglömda hjälte är Richard Hawley så ni förstår att här pratar vi om klass.

Bolag: Big Beat.


rand

07

Explorers Club - Together

- Amerikanskt band som har förebilder så det räcker på ett mycket positivt sätt. Tänk Brian Wilson 1965 med Beach Boys och plattor som Today och Summer Days med lite stänk av Burt Bacharach och Jimmy Webbs genialitet som låtskrivare och du har Explorers Club. De gör detta så bra att man aldrig kan kalla det för plagiat även om man upplever att man har hört detta år efter år. En platta som förlänger slutet på sommaren till resten av året. Bolag: Goldstar Recordings.


rand

08

Balsamo Deighton - Unfolding

- Denna duo från Wales debuterar med en strålande singer/songwriter med låtar av högsta klass som får en att tänka på när den melodiösa folkpopen var som bäst. Steve Balsamo hade tidigare bandet The Storys som jag rekommenderar alla att kolla upp förutom denna fina debut.  Bolag: earMUSIC.


rand

09

Dolly Parton - Pure & Simple

- En mer avskalad platta där Dolly är tillbaka till sina genuina countryrötter. Denna 2-cd innehåller den nu mera legendariska spelningen på Glastonbury festivalen 2014 som x-tra bonus och den är mycket bra. Bolag: Sony Music.


rand

10

ZZ Top - Live - Greatest Hits From Around The World

- En bra liveplatta som innehåller de stora hitsen men är mest för fansen som skall ha allt. Det som ändå gör den intressant är gästspelet av Jeff Beck som medverkar på ett par spår. Bolag: Suretone Records.


Klassiker

Annons

Ads

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå