Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Karins krönika

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Stefans krönikor

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Patetisk politisk feghet

"Hur länge ska den politiska och journalistiska lekstugan fortsätta när det gäller att bedöma om Sverige ska fullfölja ansökan om vinter-OS 2026? Hur länge ska argumenten i lekstugan baseras på ”fake news” snarare än fakta? Varför kan vi inte skapa en seriös diskussion som är värdig ett land som håller miljömässig och social hållbarhet högt liksom anställningsvillkor och ”fair trade” aspekter. Faktorer som idag utgör kärninnehållet i IOC:s (Internationella Olympiska Kommitténs) regelsystem för framtida OS-ansökningar". Så inleder Peter Rohmée oktober månads debattinlägg. Peter är expert på de stora idrottsevenemangens samhällseffekter.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Mr Bister
- Bitsk blogg om sport, främst fotboll på Vi Tippas hemsida

Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

| Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |

| 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 |

rand

Witt´s Hits November 2017

Witts

rand

01

Bob Dylan - Trouble No More: The Bootleg Series Vol 13/ 1979 - 1981

- Dylans mest kritiserade period omvärderas nu kraftigt med all rätt. Studioplattorna var besvikelser men liveversionerna med ett antal outgivna spår är bitvis helt enorma som sträcker sig över 8 CD och1 DVD. Avslutar med outgivna Making A Liar Out Of Me som tar andan ur en. Bolag: Columbia Records.


rand

02

Bob Seger - I Knew You When

- Den gamle rockhjälten med sin bästa platta på många år. Innehåller 2 covers av Lou Reed och Leonard Cohen som x-tra krydda och tillsammans med Tom Petty personifierar Bob Seger Heartland Rock när den är som bäst. Bolag: Capitol Records.


rand

03

Mollie Marriott - Truth Is A Wolf

- Fin debut av denna engelska sångerska som blandar rock med soulinfluenser och låter rösten tala för här talar vi om en sångerska som verkligen sjunger ut! Är man dotter till legenden Steve Marriott ( Small Faces-Humble Pie) är det inte läge för några halvmesyrer. Bolag: Amadeus Music.


rand

04

Mavis Staples - If All I Was Was Black

- Denna unika sångerska är tillbaka med ännu en platta som är producerad av Wilco's Jeff Tweedy. Lite influenser av 70 talets gospelsoul kryper fram tillsammans med lite rockstänk och det är underbart att höra Staples vid 78 års ålder fortfarande sjunga som en gudinna. Bolag: ANTI.


rand

05

Various Artists – Looking At The Pictures In The Sky

- Nu flyger vi vidare. Uppföljaren till Various Artists - Let’s Go Down And Blow Our Minds  med enbart engelsk psych från 1967 fortsätter med året 1968 på en 3-cd box innehållande 78 låtar och med en mycket informativ booklet om varje spår. Man glömmer gärna bort och påstår att det var 1967 allt hände men den engelska psykedeliska vågen var minst lika het och obskyrt galen 1968. Ett fantastiskt tidsdokument. Bolag: Grapefruit


rand

06

Sharon Jones & The Dap-Kings - Soul Of A Woman

- Hennes sista platta som nu kommit postumt efter hennes bortgång för 1 år sedan. Som vanligt får vi en dos deep soul av högsta klass och ett mycket värdigt avslut efter ett antal bra plattor som gav oss högkaratig soul under de senaste 15 åren.

Bolag: Daptone Records.


rand

07

Lee Ann Womack - The Lonely, The Lonesome & The Gone

- Countryns bästa sångerska åker långt bort från mainstream Nashville och levererar en underbart ruffig texas honky tonk med rockinfluenser som blandas med ett par utmärkta ballader. Lyssna och bli en musikalisk erfarenhet rikare.
Bolag: ATO Records.


rand

08

Nadia Reid - Preservation

- Jag missade hennes debut och denna formidabla uppföljare som kom redan i mars månad detta år förtjänar all uppmärksamhet och är en lågmäld underbar singer/songwriter platta som jämförs med allt och alla inom sin genre. Glöm alla kvinnliga singer/songwriters ett tag och upptäck Nadia Reid och jag vet en sak!! När platta 3 kommer är jag med från dag 1. Bolag: Basin Rock.


rand

09

Various Artists - A Tribute To Dan Fogelberg

- En av de stora softrock artisterna och samtidigt en låtskrivare av högsta klass som negligerades totalt i Sverige men var enormt stor i USA som 10 år efter sin bortgång får en välförtjänt hyllningsplatta som är något ojämn men har några riktiga höjdpunkter i form av versioner av Michael McDonald, Boz Scaggs, Train, Jimmy Buffett mfl. Enda riktiga besvikelsen är Eagles insats på Fogelbergs genombrotts låt Part Of The Plan som är den första inspelningen med deras nya uppsättning.

Bolag: BMG Rights Management.


rand

10

Yardbirds - Yardbirds`68

- Äntligen är denna kulturgärning här tack vare Jimmy Page. Plattan kom ut när Zeppelin exploderade och bolaget gav ut Yardbirds live utan att Page visste om det och efter lite kalabalik drogs plattan in. Nu får vi liveplattan + ett antal spår som skulle bli en ny Yardbirds men bandet upplöstes och resten är historia. Nu har Page mixat och mastrat denna nya utgåva som enklast beställs på Jimmy Page's hemsida. Tveka inte!!! Mycket begränsad upplaga.  Bolag: Jimmy Page Music.


Klassiker

Annons

Ads

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå