Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Karins krönika

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Stefans krönikor

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Demokrati och mänskliga rättigheter ett krav för framtida sportarrangörer

-De paralympiska spelen pågår för fullt i Beijing och världens allra bästa paraidrottare är på plats för att kämpa om medaljerna. Samtidigt befinner sig världen i ett mycket osäkert läge, som vi inte varit i närheten av sedan det kalla krigets slut. Det är viktigt att komma ihåg att det som sker över världen inte är idrottarnas fel, utan auktoritära ledares. Världen måste nu bli bättre på att ställa krav på de länder som vill arrangera evenemang. Därför har jag föreslagit att kriterierna som används när stora mästerskap fördelas måste innehålla kriterier för mänskliga rättigheter och demokrati. Det säger David Lega(KD) i mars månads debattinlägg. David är Europaparlamentariker och paraplympier.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

| Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |

| 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 |

rand

Witt´s Hits Augusti 2019

Witts

rand

01

Frankie Lee - Stillwater

- Debuten kom 2015 med den utmärkta American Dreamer som överträffas av den nya Stillwater som får mig att tänka på Neil Young när han var som bäst på sina folkrock plattor. Stora ord men detta är den skiva jag lyssnat mest på under sommaren!!  Inte ett svagt spår bland plattans 9 låtar. Vad väntar ni på ? Lyssna och bli besegrad av en av årets bästa plattor.  Bolag: Loose Music.


rand

02

Rodney Crowell - Texas

- En av mina favoritartister och en av få som under 40 år lyckats kombinera country med pop/rock av högsta klass. Nya plattan har bitvis ett lite ruffigare sound på vissa spår blandat med Rodney's popinfluerade melodiösa låtar som vi frälsta alltid förväntar oss. Gästartister på plattan är Willie Nelson, RINGO, Billy Gibbons (ZZ TOP),Vince Gill, Steve Earle mfl. Utan tvekan en av hans bästa under 2000 talet.  Bolag: Rodney Crowell Records.


rand

03

Hold Steady - Thrashing Thru The Passion

- Brooklyn's finest är tillbaka efter 5 år med en platta som låter precis som man vill. Barrock med stänk av Springsteen och det bästa av allt!!! De är tillbaka med sin bästa skiva sedan den enorma Boys And Girls In America 2006.  Bolag: Frenchkiss Records.


rand

04

Clairo - Immunity

- Nytt omtalat stjärnskott från USA som med sin lågmälda avskalade lo-fi pop imponerar på sin debutplatta. Vi serveras ett antal spännande spår, långt ifrån hennes ytligt fabricerade kollegor som det går 13 på dussinet av. Clairo är på riktigt och ska inte missas. Bolag: Caroline US.


rand

05

Sheryl Crow - Threads

- Hennes nya innehåller gästspel av artister som varit förebilder + artister från dagens generation. Resultatet är över förväntan och tycker att det här är hennes bästa sedan The Globe Sessions(1998). Bland gästartisterna märks Keef, Clapton, Joe Walsh, Stevie Nicks, Jason Isbell, Bonnie Raitt, St. Vincent, Maren Morris mfl. OBS! Plattan kommer 30 Augusti. Bolag: Big Machine.


rand

06

Amason - Galaxy 1

- Det svenska bandet med platta 2 efter den imponerande debuten 2015 med Sky City som fick en Grammis för årets platta. Nya är del 1 av 2(som kommer till våren 2020). Nya plattan är mer keyboardinfluerad och de kluriga pop låtarna finns kvar. Ännu en triumf för bandet och så har de Amanda Bergman. Vilken sångerska. Bolag: Amasonason.


rand

07

Creedence Clearwater Revival - Live At Woodstock

- Äntligen finns deras spelning på Woodstock festivalen tillgänglig. Det fullkomligt brinner om bandet med Fogerty i toppform. 11 spår som tar andan ur en och man vill bara ha mer. Enligt legenden var bandet missnöjda med spelningen vilket är obegripligt men nu kan vi alla bli överkörda av en legendarisk spelning för 50 år sedan.  Bolag: Concord Records.


rand

08

Midland - Let It Roll

- Det amerikanska bandet som lyckas blanda lättlyssnade melodiösa poplåtar med country traditionen och det går inte att värja sig mot dessa genomkommersiella låtar. Jag ler oavbrutet.  Bolag: Big Machine.


rand

09

Original Soundtrack- Once Upon A Time In Hollywood

- Tarantino’s soundtrack till filmen består av låtar från andra halvan av 60 talet. Plattan är gjord som en radiostation med reklam och jinglar blandat med låtar och fungerar mycket bra. Vi får ett antal single klassiker av Paul Revere & The Raiders, Mitch Ryder & The Detroit Wheels, Deep Purple, Neil Diamond, Bob Seger System, Box Tops mfl. Som vanligt ett bra urval av musik till en Tarantino film.  Bolag: Columbia Records.


rand

10

Original Soundtrack - Blinded By The Light

- Mycket omtalad film om en tonårs kille med pakistansk bakgrund 1987 i England ( Luton) Musiken av Springsteen spelar en viktig del i handlingen och låtarna känner vi alla till men för fansen är naturligtvis den outgivna I'll Stand By You och de outgivna versionerna av The River (1979) och The Promised Land (2014) ett måste. Bolag: Sony Music.


Klassiker

Annons

Ads

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå