Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Karins krönika

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Stefans krönikor

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Demokrati och mänskliga rättigheter ett krav för framtida sportarrangörer

-De paralympiska spelen pågår för fullt i Beijing och världens allra bästa paraidrottare är på plats för att kämpa om medaljerna. Samtidigt befinner sig världen i ett mycket osäkert läge, som vi inte varit i närheten av sedan det kalla krigets slut. Det är viktigt att komma ihåg att det som sker över världen inte är idrottarnas fel, utan auktoritära ledares. Världen måste nu bli bättre på att ställa krav på de länder som vill arrangera evenemang. Därför har jag föreslagit att kriterierna som används när stora mästerskap fördelas måste innehålla kriterier för mänskliga rättigheter och demokrati. Det säger David Lega(KD) i mars månads debattinlägg. David är Europaparlamentariker och paraplympier.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

| Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |

| 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 |

rand

Witt´s Hits Augusti 2020

Witts

rand

01

Mary Chapin Carpenter - The Dirt And The Stars

- Efter debuten 1987 har MCC utan tvekan varit den bästa singer/songwriter kvinnan inom folkrock och ibland med mer countryinfluerat material. Nu får vi henne mer i en poprock kostym blandad med lågmält avskalade ballader som oftast knäcker totalt. Titelspåret är en av årets höjdpunkter och känslan är att detta mycket väl kan vara hennes bästa platta.  Bolag: Lambert Light Records.


rand

02

Courtney Marie Andrews - Old Flowers

- Vi som har följt henne under några år får här en lågmäld sorgsen platta som innehåller fantastiska sånger med texter om hennes separation. Bitvis har plattan en ton och känsla som påminner om Neil Young's mästerverk Harvest. Med denna plattan tar Andrews steget upp till EmmyLou Harris nivå och för även tankarna till Joni Mitchell. Stora ord men lyssna och bli besegrad. En av årets plattor.  Bolag: Loose Music/Fat Possum.


rand

03

Taylor Swift - Folklore

- En av världens största artister som med denna plattan vill ha ett erkännande som en seriös artist och levererar en lågmält avskalad platta som till stora delar känns som hennes Americana platta. Här finns ett antal bra spår men problemet är att 17 spår är för mycket att smälta och till slut tappar man lite av intresset. 12 låtar hade varit mycket bättre och en platta som hade hållt god klass rakt igenom.  Bolag: Republic/Universal.


rand

04

Rumer - Nashville Tears

- Rumer är tillbaka med en platta som andas klass. Alla 15 spåren är komponerade av Hugh Prestwood som är mest känd i countrykretsar där han haft stora hits som kompositör. Rumer tolkar hans låtar med att ge dem en klassisk popkänsla kryddad med lite countrystänk. Det enda negativa är att 15 spår är några för mycket i en annars underbar platta och Rumer's röst är det mest njutbara sedan Karen Carpenter's dagar.  Bolag: Cooking Vinyl Limited.


rand

05

James Dean Bradfield - Even In Exile

- Det var 14 år sedan Manic Steet Preachers sångare/gitarrist och sångare kom med den utmärkta Great Western. Den nya är ännu bättre med spår som andas både 60- och 70 tals influenser och som bitvis har ett gitarrsound som tror det eller ej påminner om Hank B. Marvin(Shadows). En mycket bra platta som man inte bör missa.  Bolag: Montyray.


rand

06

Explorers Club - Explorers Club

- Det här är plattan för alla som drömmer sig tillbaka till 60 talets poplåtar från Kalifornien med deras Sunshine Pop och det känns som att man har hört alla låtar på plattan de senaste 50 åren men de är nyskrivna och det framförs på ett suveränt sätt och man tänker på Beach Boys, Turtles, Association, Grassroots mfl. Det här är hur kul som helst. OBS !!! Samtidigt kom en platta med bandet där de gör sina coverfavoriter från 60 talet. To Sing And Be Born Again. 100 % nostalgi av högsta klass. Avslutningsvis!! Namnet på deras bolag säger allt.  Bolag: Goldstar Recordings.


rand

07

Thundermother – Heat Wave

- Stockholmsbandet tar sin 70-tals inspirerade hårdrock till nya höjder och influenser från band som AC/DC, ZZ Top, Motorhead mfl lyser igenom men på ett positivt sätt  Det finns massor av driv och attityd som räcker långt och för mig är detta en stor överraskning. Tycker man om hårdrock är detta ett måste.  Bolag: AFM/Sound Pollution.


rand

08

Psychedelic Furs - Made Of Rain

- Ett av de sista banden som kom fram i den engelska new wave vågen efter punken. Debuten 1980 var ett monster(Imitation Of Christ )Pretty In Pink kommer några säkert ihåg och nu med deras första platta på 29 år så låter en hel del som förr men känns ändå väldigt nytt och spännande. En fin Comeback.  Bolag: Cooking Vinyl Limited.


rand

09

Deep Purple - Whoosh

- De gamla rävarna håller fortfarande igång med en platta som låter riktigt bra med ett antal spår som får en att tänka på 70-talet då allt var fortfarande möjligt och musiken fullkomligt exploderade och inom hårdrocken var Purple kungar och speltekniskt gör de slarvsylta av de flesta rockband som aspirerar på titeln hårdrockens framtid. Ett måste för fansen och alla som vill ha en hård rockplatta.

Bolag: earMUSIC.


rand

10

Rolling Stones - Goat Head Soup Super Deluxe Box

                MÅNADENS KLASSIKER.

- En underskattad platta som kom 1973 under deras storhetstid. På 3-cd + B-ray får vi orginalplattan + 1 cd med 3 outgivna spår och diverse outtakes. CD 3 är den stora upplevelsen med den enorma livespelningen som går under namnet The Brussel Affair i Oktober 1973. Lyssna och alla förstår varför de kallades för The Greatest Rock Band In The World. Stones blev aldrig bättre live efter denna kvällen och beviset är Mick Taylor som håller ihop hela härligheten och får Stones att låta som de aldrig har varit i närheten av sen dess. En av rockhistoriens bästa liveplatta.  Bolag: Polydor/Universal.


Klassiker

Annons

Ads

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå